EN BG FR IT EL RO

Proiect

Context

Proiectul „ Four-minute barriers ” abordează incluziunea socială prin sport, având ca scop crearea și diseminarea de instrumente noi și revizuite pentru persoanele cu dizabilități de vedere și rețeaua familiei, prietenilor, susținătorilor, profesorilor și formatorilor din jurul lor cu scopul incluziunii sociale.
Proiectul se concentrează în special pe copiii cu dizabilități de vedere în obiectivul său de a sprijini concluziile Comisiei Europene cu privire la necesitatea unui sport mai incluziv în Europa și de a aduce persoanele cu dizabilități împreună cu restul societății. Promovarea incluziunii și utilizarea sportului pentru dezvoltarea unor comunități mai coerente, susținerea schimbului transnațional de strategii și metodologii pentru a utiliza mai bine potențialul sportului pentru incluziunea socială la nivel național și european.


Însuși numele proiectului „ Four-minute barriers ” este legat de eliminarea barierelor invizibile, cele care nu sunt ușor perceptibile, dar care sunt și mai problematice. Numele proiectului se bazează pe povestea lui Roger Bannister, omul care a dărâmat toate barierele invizibile din jurul său, depășind sarcina „imposibilă” de a parcurge 1 milă în mai puțin de 4 minute pe 6 mai 1954. Proiectul intenționează să dărâme barierele invizibile așa cum a făcut Bannister, aducând inovație, în special prin intermediul unui sport nou, în care persoane cu si fără dizabilități de vedere se pot juca împreună în aceeași curte în același timp, creând o interacțiune reală. De asemenea, prin crearea unei culegeri care să conțină metodologii, cunoștințe și bune practici legate de activități fizice și sport pentru persoanele cu dizabilități de vedere și MOOC-uri, pentru a facilita înțelegerea problemelor, soluțiile disponibile și implicarea lor bună și fundamentală în viața persoanelor cu dizabilități de vedere.

Obiective

  • Încurajarea practicilor sportive și a unui stil de viață mai sănătos în rândul persoanelor cu și fără deficiențe de vedere, împreună;

  • Creșterea gradului de conștientizare cu privire la implicațiile bune ale activităților sportive pentru dezvoltarea atitudinilor sociale de succes și îmbunătățirea interacțiunilor sociale ale persoanelor cu și fără deficiențe de vedere, datorită activităților sportive special concepute pentru a fi practicate de ambele grupuri, împreună;

  • Ridicați profesorii și oamenii vizionați în cadrul v.i. conștientizarea și cunoașterea comunității pe această temă, oferind informații corecte despre diversele v.i. condițiile și limitările reale ale fiecărei condiții specifice, precum și prin răspândirea bunelor practici în special între instituțiile de învățământ și școli;

  • Împuterniciți persoanele cu v.i. prin crearea de implicare socială în jurul temei sportului pentru v.i.

  • Grup țintă

  • Grupul țintă principal - copiii cu deficiență de vedere, indiferent dacă urmează școli specializate sau școli obișnuite (școli generale și licee)

  • Grupul țintă secundar - directorii școlilor, administratori, profesori de educație fizică din școlile obișnuite, formatori sportivi, părinții copiilor cu deficiență de vedere


  • Rezultatele proiectului

    Produs intelectual 1: manual

    Dezvoltarea ideii noului sport mixt într-un manual care conține informații despre versiunile posibile ale jocului: reguli, mișcări, tactici, echipamente necesare, parametri de teren, etc. Manualul va fi creat nu numai pe baza viziunilor partenerilor însă și în urma ședințelor de testare cu echipe mixte din toate țările partenere, oferind feedback și sfaturi pentru ca regulile sportului să fie adaptate și jocul să fie încărcat cu potențial de a câștiga popularitate în toată Europa și nu numai.

    Acest manual va fi disponibil on-line în toate limbile partenere. O versiune Braille în limba engleză va fi de asemenea disponibilă. /p>

    Productie intelectuala 2: Portofoliu

    Cercetarea și prezentarea metodologiilor existente, modificate sau noi, cunoștințe și bune practici legate de activități fizice și sport pentru persoanele cu dizabilități de vedere sub forma unui portofoliu - ușor accesibil și utilizabil de către copii, tineri și adulți cu dizabilități de vedere, precum și in rețeaua de membri ai familiei, profesori, formatori, prieteni, etc.

    Portofoliul va fi disponibil online în toate limbile partenere. O versiune Braille in limba engleză va fi de asemenea disponibilă.


    Produs intelectual 3: Platforma de învățare electronică care conține 3 MOOC-uri

    Platforma va afișa 3 MOOC-uri ( cursuri online deschise masive):

  • „Beneficiile sportului pentru persoanele cu dizabilități de vedere”,

  • „ Un sport nou mixt, de la egal la egal”,

  • „ Un sport nou mixt, o nouă oportunitate pentru incluziune”.

  • Fiecare MOOC va cuprinde module, în timp ce fiecare modul va cuprinde unități, fiecare unitate fiind compusă din două tipuri de materiale: sursa de informații și exercițiile aferente. Sursa de informații va fi livrată sub formă de articole, lucrări, videoclipuri și imagini și se va concentra pe subiectul specific al unității.